Prostreno.cz

Dýňovo houbový salát

Recept na podzimní salát, který si můžete připravit například k večeři.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 463 kJ / 110 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy5g
tuky9g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Dýni oloupejte a nakrájejte na kostky.
  2. Očištěné houby nakrájejte na silnější plátky.
  3. Na oleji dýni a houby restujte přibližně 10 minut.
  4. Přidejte máslo, vývar a duste, až se tekutiny odpaří. Přidejte podle chuti sůl, pepř, nakrájený tymián a podávejte. Nejlépe s pečivem.

TIP:

Z tykve se kromě slupky nevyhodí nic. Plody tykví mají značný dietetický význam, neboť obsahují určité množství pektinových látek, které snižují obsah cholesterolu v krvi. Zdraví prospěšnými látkami jsou tykve doslova nacpané, neboť jsou bohaté na cukry, bílkoviny a vitaminy A, B a E.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dýňovo houbový salát

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat