Prostreno.cz

Gnocchi se šalvějovým máslem

Recept rychlý bezmasý oběd nebo večeři.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 1086 kJ / 259 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy13g
tuky14g

Ingredience na

  • 800 g vařených brambor
  • 3 ks žloutků
  • 70 g krupičky
  • 70 g bramborové mouky
  • 3 lžíce nastrouhaného parmazánu
  • 1 stonek šalvěje
  • 5 lžic másla
  • 2 stroužky česneku
  • 4 špetky soli
  • 4 plátky parmazánu - velmi tenké
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Brambory jemně nastrouhejte, přidejte bramborovou mouku, špetku soli, krupici, žloutky a nastrouhaný parmazán.
  2. Z těsta vytvořte válečky o průměru 3 cm a nakrájejte je na kousky. Každý kousek vidličkou lehce zmáčkněte. Kousky vhoďte do vařící slabě osolené vody a vařte přibližně 5-7 minut, až gnocchi vyplavou.
  3. Na velké pánvi nechte rozpustit máslo, přidejte nakrájenou šalvěj a prolisovaný česnek a orestujte, přidejte zcezené, uvařené gnocchi, podle chuti opepřete, promíchejte a hned podávejte. Na každou porci dejte plátek parmazánu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Gnocchi se šalvějovým máslem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat