Prostreno.cz

Filé okouna se smetanovou omáčkou

Opečené filety okouna se smetanovou omáčkou se sýrem a kapary .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 944 kJ / 225 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky20g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 porce filet okouna - nebo jiná ryba
  • 1 ks cibule - oloupaná , drobně nakrájená
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky hrubě mletého pepře
  • 120 g strouhaného tvrdého sýra - nebo rozdrobený čerstvý sýr
  • Na omáčku
  • 2.5 lžíce kaparů
  • 300 ml smetany na vaření
  • 1 lžička škrobové moučky
  • Na posypání
  • 0.5 svazku čerstvého,nakrájeného kopru

Postup přípravy

  1. Ve smetaně rozmíchejte lžičku škrobové moučky.
  2. Smetanu nalijte do rendlíku a za stálého míchání přiveďte smetanu k varu, vařte 5 minut .
  3. Do smetany vmíchejte nastrouhaný sýr a nasekané kapary . Míchejte , až se sýr rozpustí , dál nevařte.
  4. Na oleji s máslem nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  5. Porce ryby osolte ,přidejte je k cibuli , posypte pepřem a opečte je z obou stran dozlatova.
  6. Rybu podávejte s omáčkou , posypanou koprem .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,90g
  • Sacharidy:

    159,80g
    • Cukry:

      14,00g
  • Tuky:

    230,15g
  • Vláknina:

    26,00g

Aktivita pro spálení: 225 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

67

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Filé okouna se smetanovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat