Prostreno.cz

Krevety v anglické slanině

Krevety mají ohromnou výhodu a tím je jejich rychlá příprava.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 86 kJ / 20 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 28 ks velkých loupaných krevet
  • 14 plátků slaniny
  • 2 lžíce medu - + 2 lžíce na omáčku
  • 3 lžíce limetkové šťávy - + 4 lžíce na omáčku
  • 1 lžíce prolisovaného česneku
  • 8 lžic oleje
  • 1 lžička oloupaného čerstvého zázvoru - jemně nastrouhaného
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička hrubě mletého pepře

Postup přípravy

  1. V mělké misce smíchejte 2 lžíce medu, 3 lžíce limetkové šťávy, česnek, olej a zázvor .
  2. Přidejte krevety a nechte je 10 minut marinovat.
  3. Mezitím namočte dřevěná párátka do misky s vodou a nakrájejte plátky slaniny napůl.
  4. Každou krevetu obalte do jednoho plátku slaniny a zajistěte párátkem.
  5. Grilujte na grilovací pánvi , nebo grilu 10 minut, dokud slanina není křupavá . Otočte a grilujte dalších 5 minut, dokud nejsou krevety propečené.
  6. Hotové krevety posypte hrubě mletým pepřem .
  7. V malé misce připravte omáčku smícháním 2 lžic medu , soli a 4 lžic limetkové šťávy . Omáčku podávejte ke krevetám .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krevety v anglické slanině

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat