Prostreno.cz

Květák pečený v troubě

Tento způsob přípravy květáku určitě vyzkoušejte. Květák můžete podávat samostatně se zeleninovým salátem , případně jako přílohu.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 1375 kJ / 328 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky35g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180° C .
  2. Plech vyložte pečícím papírem .
  3. Omytý květák rozdělte na malé růžičky.
  4. Ve velké míse důkladně promíchejte růžičky květáku, olivový olej , kari koření a lžičku soli .
  5. Květák nasypte v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem , přikryjte ho alobalem a pečte v předehřáté troubě přibližně 25 – 35 minut , nebo až je květák měkký . Občas květák promíchejte. Posledních 10 minut pečení pečte bez alobalu .
  6. Měkký květák posypte petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    4,30g
  • Sacharidy:

    13,10g
    • Cukry:

      1,00g
  • Tuky:

    101,00g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 328 kcal

41

minut jízdy na kole

31

minut běhu

97

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květák pečený v troubě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat