Prostreno.cz

Špenátové rizoto

Vyzkoušejte recept na špenátové rizoto, tak jak ho připravují v Itálii.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 35min

    5min příprava

    30min vaření

  • 497 kJ / 118 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy15g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte a orestujte na pánvi s máslem a olejem.
  2. Přidejte propláchnutou rýži, krátce orestujte a postupně zalijte vývarem. Za občasného míchání uvařte. Pokud je třeba, přidejte vývar.
  3. Do hrnce dejte 150 ml vody, přiveďte k varu, vložte špenát a vařte 2 minuty. Pak špenát sceďte.
  4. K uvařené rýži přidejte špenát a podle chuti osolte a opepřete. Promíchejte.
  5. Každou porci posypte nakrájenou pažitkou a nastrouhaným parmazánem a podávejte.

TIP:

Rýže je bohatý zdroj komplexních sacharidů a může se pyšnit téměř nulovým obsahem tuků. Za to obsahuje velké množství vitaminů B a také významné množství vlákniny.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    66,91g
  • Sacharidy:

    203,34g
    • Cukry:

      13,64g
  • Tuky:

    215,43g
  • Vláknina:

    31,59g

Aktivita pro spálení: 118 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení



Podobné recepty

Paella

(23 hlasů)
4h a 10min
560 kJ

Studené letní rizoto podle Itala

(24 hlasů)
30min
1109 kJ

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

(27 hlasů)
40min
583 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Špenátové rizoto

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat