Prostreno.cz

Čočková polévka s restovanou cibulí

Čočková polévka s restovanou cibulí . Luštěniny jsou dobrým zdrojem bílkovin , aminokyselin , vlákniny , železa a dalších živin .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 90 kJ / 21 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy0g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 300 g předvařené čočky
  • 3 ks středně velké cibule - žlutá , nebo bílá
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 0.5 lžičky mletého římského kmínu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 ks malá šalotka - oloupaná, drobně nakrájená
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1 lžíce bio sypkého kuřecího vývaru
  • 2.2 l vody
  • 0.5 lžíce sušené majoránky
  • 2 stroužky prolisovaného česneku

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky a orestujte ji dozlatova na 2 lžících másla a lžíci oleje .
  2. Nakrájenou šalotku a kmín orestujte v hrnci na 2 lžících oleje .
  3. Přidejte propláchnutou čočku, vodu, sypký vývar a čočku uvařte doměkka
  4. Polévku dochuťte solí , pepřem , česnekem , majoránkou a citronovou šťávou
  5. Podávejte posypané orestovanou cibulí .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Čočková polévka s restovanou cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat