Prostreno.cz

Pečené dýňové klínky

Pečená dýně s parmazánem a šalvěji je snadnou přílohou , nebo ji můžete podávat samostatně. Protože ji nemusíte loupat, příprava a pečení této lahodné zeleniny je mimořádně snadné.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 299 kJ / 71 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy6g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1.5 kg dýně Hokaido
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 6 lžic strouhaného parmazánu - nebo jiný sýr
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 0.5 lžičky česnekového prášku
  • 0.5 lžičky mleté šalvěje
  • Na posypání
  • 2 snítky nasekané petrželky

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C.
  2. Plech , vyložte pečicím papírem.
  3. Očištěnou dýni nakrájejte na klínky. K pečení můžete použít i jiný druh dýně, ale většinou je třeba je před nakrájením oloupat .
  4. Nakrájenou dýni nasypte do misky, přidejte nastrouhaný sýr , rozpuštěné máslo , sůl , pepř , česnekový prášek, šalvěj a promíchejte .
  5. Dýni nasypte na plech , rozprostřete ji do jedné vrstvy a pečte v předehřáté troubě 15 minut nebo do změknutí .
  6. Měkkou dýni posypte petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,10g
  • Sacharidy:

    17,90g
    • Cukry:

      3,44g
  • Tuky:

    110,20g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 71 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

21

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečené dýňové klínky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat