Prostreno.cz

Kuřecí plátky s kaparovou omáčkou

Jemnému kuřecímu masu dodají kapary pikantní chuť.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 742 kJ / 177 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy11g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 plátky kuřecích prsou - á 180 -200 g
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1.5 lžíce světlé instantní jíšky
  • 2 lžíce studeného másla - nakrájené na kostičky
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml bílého suchého vína
  • 4 lžíce kaparů
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • Na posypání
  • 4 snítky nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Kuřecí plátky osolte a obalte je v hladké mouce.
  2. V pánvi na oleji maso z obou stran orestujte.
  3. Přidejte víno , kuřecí vývar a duste ,až je maso měkké. Ke konci dušení přidejte k masu kapary a citronovou šťávu.
  4. Měkké maso vyndejte, šťávu zahustěte instantní jíškou a vařte 5 minut.
  5. Nakonec vmíchejte studené máslo, promíchejte a vložte zpět maso .
  6. Před podáváním posypte petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,90g
  • Sacharidy:

    152,10g
    • Cukry:

      2,80g
  • Tuky:

    228,40g
  • Vláknina:

    8,00g

Aktivita pro spálení: 177 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí plátky s kaparovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat