Prostreno.cz

Hovězí maso dušené s červeným vínem

Šťavnaté kostky hovězího masa , dušené s červeným vínem , tymiánem a paprikou .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 2h a 50min

    20min příprava

    2h a 30min vaření

  • 328 kJ / 78 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy3g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g hovězího masa - loupaná plec, krk, nebo kližka
  • 1 ks velká cibule - oloupaná nakrájená
  • 2 stroužky česneku - oloupaný , nakrájený
  • 6 kuliček nového koření
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 ks velká červená paprika - nakrájená na kostky
  • 1 lžíce sádla
  • 250 ml červeného vína
  • 300 ml masového vývaru
  • 4 špetky mletého pepře
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 lžíce instantní jíšky
  • Na ozdobu
  • 3 snítky zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky .
  2. V hrnci na rozpuštěném sádle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek , přidejte maso a orestujte ho ze všech stran .
  3. Maso zalijte vývarem, vínem , přidejte nové koření , snítky tymiánu ,podle chuti maso osolte , opepřete a přikryté duste 1.5 hodiny.
  4. K masu přidejte nakrájenou papriku , jíšku a duste , až je maso měkké . Doba dušení závisí na kvalitě masa které k přípravě použijete.
  5. Pokud máte rádi pikantní pokrmy, přidejte k masu nakrájenou chilli papričku bez semínek.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,50g
  • Sacharidy:

    177,50g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    144,17g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 78 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

23

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso dušené s červeným vínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat