Prostreno.cz

Vepřové kotlety s petrželkou

Vepřové maso se hodí téměř k jakékoliv úpravě. Pečené kotlety skvěle dochutí petrželka s medem a česnekem.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 413 kJ / 98 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy2g
tuky9g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 ks bio citrón
  • 4 stroužky stroužky česneku
  • 1 svazek zelené petrželky
  • 1 lžička medu
  • 3 špetky soli
  • 5 lžic oleje
  • K přípravě
  • 4 ks vepřové kotlety s kostí
  • 500 ml podmáslí
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 200 ml masového vývaru

Postup přípravy

  1. Okraje kotlet nařízněte na několika místech nožem , aby se při pečení „ nekroutily „
  2. Kotlety dejte do misky s víkem a nalijte na ně podmáslí. Misku uzavřete a kotlety nechte v chladu marinovat minimálně 4 hodiny , nebo nejlépe přes noc.
  3. Troubu předehřejte na 190 ° C .
  4. Z kotlet setřete podmáslí , kotlety osolte , opepřete a z obou stran je opečte na oleji s máslem v pánvi vhodné na pečení v troubě.
  5. Kotlety podlijte vývarem a dejte je do předehřáté trouby. Pečte doměkka .
  6. Z omytého citronu nastrouhejte kůru a z poloviny citronu vymačkejte šťávu.
  7. Oloupaný česnek najemno nasekejte .
  8. Listy petržele nasekejte nadrobno. Citronovou kůru , citronovou šťávu ,sůl , česnek, med , petrželku a olej smíchejte v misce.
  9. Kotlety podávejte s připravenou petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    20,90g
  • Sacharidy:

    63,40g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    292,90g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 98 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety s petrželkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat