Prostreno.cz

Vepřové kotlety s cuketou

Šťavnaté vepřové kotlety s restovanou cuketou a cibulí .

Ohodnotit
(8 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 23 kJ / 5 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks vepřové kotlety s kostí - 1 plátek silný cca 1.5 -2 cm
  • 3 lžíce oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 ks velká bílá cibule - nakrájená na tenké plátky
  • 1 ks zelená cuketa - nakrájená na tenké plátky
  • 1 ks žlutá cuketa - nakrájená na tenké plátky
  • 1 stroužek česneku - oloupaný , nakrájený na plátky
  • Na ozdobu
  • 2 snítky čerstvé bazalky
  • 4 snítky čerstvé petrželky

Postup přípravy

  1. V pánvi s těžkým dnem rozehřejte olej .
  2. Vepřové kotlety posypte solí a pepřem a opečte je na rozehřátém oleji 8 – 10 minut z každé strany - podle síly kotlet .
  3. Vepřové kotlety přendejte na talíř a přikryjte je alobalem , aby zůstaly teplé.
  4. Na stejnou pánev přidejte nakrájenou cibuli, cukety , česnek a restujte na středním plameni, dokud zelenina nezměkne ( přibližně 5-7 minut), zeleninu podle chuti osolte a opepřete.
  5. Vepřové kotlety podávejte s restovanou zeleninou a podle chuti ozdobte čerstvými bylinkami.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,02g
  • Sacharidy:

    82,10g
    • Cukry:

      6,24g
  • Tuky:

    6,48g
  • Vláknina:

    24,45g

Aktivita pro spálení: 5 kcal

0

minut jízdy na kole

0

minut běhu

1

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety s cuketou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat