Prostreno.cz

Rýžový salát

Recept na báječný, pikantní rýžový salát pro odlehčení jídelníčku.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 607 kJ / 145 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy18g
tuky6g

Ingredience na

  • 120 g dlouhozrnné rýže
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 100 g sterilované kukuřice
  • 150 g sterilovaných fazolí - červených
  • 5 lžic limetkové šťávy
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 1/2 ks chilli papričky
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 snítky čerstvého koriandru
  • 1 ks avokáda - zralého
  • 2 ks rajčat

Postup přípravy

  1. Rýži dejte do kastrolu a zalijte vývarem, aby byla rýže zcela přikrytá, vařte 15-20 minut, pokud je potřeba přidejte při vaření vodu.
  2. Kukuřici a fazole sceďte a dejte do mísy. Přidejte limetkovou šťávu, olej, pepř, sůl, nakrájenou chilli papričku bez semínek, natrhaný koriandr, studenou vodou propláchnutou uvařenou rýži, na kostičky nakrájené avokádo a na malé kousky nakrájená rajčata. Vše promíchejte.
  3. Salát podávejte studený.

TIP:

Rýže je lehce stravitelná, nepůsobí plynatost a je tudíž vhodná pro výživu dětí, starých lidí a pro lidi s žaludeční, žlučníkovou či pooperační dietou.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rýžový salát

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat