Prostreno.cz

Frise salát s javorovým sirupem

Tento kadeřavý salát má jemně nahořklé aroma. Pochutnáte si na něm hlavně v kombinaci s aromatickými dresinky. Z listů vyřízněte žebroví - je příliš hořké.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 20min

    15min příprava

    5min vaření

  • 1221 kJ / 291 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy14g
tuky25g

Ingredience na

  • 1/2 ks salátu frise
  • 4 lžíce nasekaných vlašských ořechů
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 1 ks jablka
  • Na zálivku
  • 1 lžíce vody
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 5 lžic řepkového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka bílého pepře

Postup přípravy

  1. Opraný a osušený salát natrhejte do mísy.
  2. Na pánvi orestujte nasucho ořechy, přidejte 1 lžící javorového sirupu a prohřejte.
  3. V misce našlehejte bílý ocet, zbytek javorového sirupu, 1 lžíci vody, sůl, pepř a řepkový olej.
  4. Jablko nakrájejte na malé kostičky.
  5. Salát frise zalijte připravenou zálivkou, posypte kostičkami jablek a opraženými ořechy s javorovým sirupem. Hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Frise salát s javorovým sirupem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat