Prostreno.cz

Vepřová kotleta s jablky s kysaným zelím

Kysané zelí s jablky se skvěle hodí k vepřovým kotletám.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 197 kJ / 47 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy1g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks vepřové kotlety s kostí
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 3 stroužky prolisované stroužky česneku
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 3 ks jablka
  • 1 l vody - na jablka
  • 4 lžíce citronové šťávy - na jablka
  • 0.5 lžíce krystalového cukru
  • 300 g kysaného zelí
  • 150 ml suchého bílého vína
  • Na posypání
  • 4 snítky nasekané zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Jablka zbavte jádřinců , nakrájejte je na silnější plátky a nasypte je do misky s vodou a citronovou šťávou .
  2. Kotlety potřete prolisovaným česnekem , dochuťte je solí a pepřem .
  3. Kotlety opečte z obou stran v pekáčku na 4 lžících oleje .
  4. K masu přilijte vývar a přikryté duste doměkka.
  5. V rendlíku rozehřejte lžíci másla, lžíci oleje, přidejte zelí, víno a duste 5 minut . K zelí přidejte jablka, cukr ,podle chuti osolte a duste 10 minut , nebo až bude zelí měkké .
  6. Před podáváním posypte petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,70g
  • Sacharidy:

    172,00g
    • Cukry:

      106,80g
  • Tuky:

    102,62g
  • Vláknina:

    20,15g

Aktivita pro spálení: 47 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

14

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová kotleta s jablky s kysaným zelím

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat