Prostreno.cz

Králík dušený s jablky

Králičí maso je lehce stravitelné, zdravé, libové , má nízký obsah cholesterolu a samozřejmě je i chutné.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 337 kJ / 80 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy8g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks naporcovaný králík
  • 3 ks jablka - nakrájená na silnější plátky
  • 5 ks jarních cibulek - nenakrájené
  • 150 g anglické slaniny - nakrájená na kostičky
  • 1 lžička soli
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • Na marinádu
  • 400 ml bílého vína
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 snítky čerstvého tymiánu – lístky
  • 10 kuliček celého pepře

Postup přípravy

  1. Ingredience na marinádu promíchejte v misce.
  2. Do marinády vložte porce králíka a nechte ho marinovat přes noc v chladničce. Alespoň jednou králíka v marinádě otočte.
  3. Troubu předehřejte na 190 ° C.
  4. V pekáčku krátce orestujte na kostičky nakrájenou slaninu ,přidejte okapané porce králíka ,maso osolte a orestujte ho ze všech stran.
  5. K masu přidejte nenakrájené jarní cibulky , u cibulek ponechte jen asi 4 cm nati , vše zalijte vývarem a přibližně 120 ml marinády, přikryjte a dejte do předehřáté trouby ,pečte doměkka. Během pečení maso několikrát přelijte výpekem .
  6. Ke konci pečení maso odkryjte a k masu nasypte nakrájená jablka.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,90g
  • Sacharidy:

    129,60g
    • Cukry:

      24,34g
  • Tuky:

    41,13g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 80 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

23

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Králík dušený s jablky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat