Prostreno.cz

Vepřové maso plněné jablky

Sváteční ,voňavé vepřové maso má skvělou chuť díky jablkům a fíkům . Netradiční , ale chutná kombinace . K plnění můžete použít jak vepřovou pečeni , tak vepřovou panenku .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 372 kJ / 89 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy2g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg vepřové pečeně - nebo 2 vepřové panenky
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého černého pepře
  • 300 ml masového vývaru
  • Na náplň
  • 1 lžíce másla
  • 2 ks menší zelená jablka
  • 4 ks sušené fíky - nakrájené na malé kousky
  • 1 lžička medu
  • 100 ml portského vína
  • 1 ks větší šalotka - oloupaná , nakrájená na tenké plátky
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  1. V rendlíku nechte rozpustit máslo .
  2. Přidejte oloupaná ,nakrájená jablka , nakrájené fíky , šalotku , med , portské víno a duste , až se víno odpaří. Jemně osolte a nechte vychladnout.
  3. Z masa připravte plát , který lehce naklepejte ,osolte a opepřete.
  4. Na plát masa rovnoměrně rozetřete vychladlou náplň a stočte jako roládu . Maso můžete ovázat potravinářským provázkem.
  5. Maso zabalte do potravinářské folie a uložte na noc do chladničky.
  6. Předehřejte troubu na 190 ° C .
  7. Z masa sundejte folii , položte ho do pekáčku přidejte vývar , přikryjte a pečte doměkka.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,00g
  • Sacharidy:

    79,40g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    102,20g
  • Vláknina:

    20,15g

Aktivita pro spálení: 89 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso plněné jablky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat