Ingredience na
- K přípravě
- 700 g
vepřových líček
- nakrájené na větší kousky
- 2 lžíce
másla
- 1 lžíce
oleje
- 1 ks
cibule
- oloupaná, nakrájená nadrobno
- 1 ks
mrkev
- oloupaná , nakrájená na kostky
- 2 stroužky
česneku
- oloupaný , nakrájený
- 1 lžička
soli
- 0.5 lžičky
mletého pepře
- 500 ml
10 ° tmavého piva
- 1 lžíce
pikantní hořčice
- 1 krajíc
chleba
- 2 ks
bobkové listy
- 2 snítky
tymiánu
- Na obalení
- 1 hrnek
hladké mouky
- Na ozdobu
- 4 snítky
zelené petržele
TIP:
Líčka můžete připravit i s červeným vínem ,které přidáte místo piva . Vepřová líčka, jako každé maso z lícní části zvířete, jsou velice jemná a šťavnatá. Obsahují mnoho blahodárného kolagenu díky kterému má šťáva vynikající chuť a skvěle rosoluje. Líčka mají krátká svalová vlákna.