Prostreno.cz

Candát s čerstvým fenyklem

Candát doplněný pečenými bramborami a čerstvým fenyklem .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 584 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy16g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks filety candáta 180-200 g - nebo jiná oblíbená ryba
  • 1 ks velký, čerstvý fenykl - očištěný, nakrájený na plátky
  • 8 ks oloupaných brambor - malé, stejně velké
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 snítka čerstvého tymiánu - pouze lístky
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého bílého pepře
  • 2 lžíce oleje - na přípravu ryby
  • 1 lžíce másla - na přípravu ryby

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Nakrájený fenykl a brambory uložte do zapékací mísy.
  3. Přidejte prolisované stroužky česneku, tymián a olivový olej , osolte , opepřete , promíchejte a pečte v předehřáté troubě 25- 30 minut , nebo až budou brambory měkké .
  4. Rybí filety osolte , opepřete a opečte je z obou stran v pánvi na lžíci másla a 2 lžících oleje.
  5. Filety podávejte s fenyklem a bramborami.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    17,80g
  • Sacharidy:

    104,80g
    • Cukry:

      8,53g
  • Tuky:

    284,86g
  • Vláknina:

    41,00g

Aktivita pro spálení: 139 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Candát s čerstvým fenyklem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat