Prostreno.cz

Masové karbanátky se zeleninou

Na karbanátky lze využít jakýkoli druh masa – vepřové, hovězí, jehněčí i drůbeží . Maso navíc nemusí být úplně libové, trocha tuku zaručí šťavnatost.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 900 kJ / 215 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy2g
tuky20g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Opraný, osušený špenát poduste na 2 lžících másla a lžíci oleje - přibližně 3-4 minuty.
  2. Dochuťte 2 špetkami soli a prolisovaným česnekem. Nechte vychladnout .
  3. Mleté maso dejte do misky ,přidejte sýr, vychladlý špenát, vejce, chilli vločky , nasekanou petrželku a drobně nakrájenou cibulku .
  4. Podle chuti osolte ,podle potřeby přidejte strouhanku a vše dobře promíchejte.
  5. Z hmoty tvarujte nízké karbanátky, které zvolna z obou stran opečte v rozehřátém oleji.
  6. Podávejte s oblíbeným dipem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    68,43g
  • Sacharidy:

    112,54g
    • Cukry:

      1,90g
  • Tuky:

    325,28g
  • Vláknina:

    4,29g

Aktivita pro spálení: 215 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

64

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Masové karbanátky se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat