Prostreno.cz

Polévka s cizrnou a mrkví

Cizrna, jinak také římský hrách, je velice chutná luštěnina . Cizrna je bohatá na vlákninu a bílkoviny, což napomáhá pocitu sytosti.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 127 kJ / 30 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g konzervované cizrny
  • 1 ks cibule - jemně nakrájená
  • 4 stroužky česneku - jemně nakrájené
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks velká mrkev - oloupaná, nakrájená na malé kostičky
  • 1 ks velká brambora - oloupaná , nakrájená na malé kostičky
  • 2 l domácího kuřecího vývaru
  • 1 ks bobkový list
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku čerstvé petrželky

Postup přípravy

  1. Cizrnu sceďte a propláchněte studenou vodou .
  2. Oloupanou nakrájenou cibuli a česnek orestujte v hrnci na oleji. Přidejte nakrájenou mrkev a promíchejte.
  3. Zalijte vývarem ,přidejte scezenou ,propláchnutou cizrnu , nakrájenou bramboru , bobkový list a vařte 15-20 minut , až bude zelenina měkká .
  4. Polévku podle chuti osolte a opepřete.
  5. Polévku posypte nakrájenou petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,85g
  • Sacharidy:

    161,41g
    • Cukry:

      12,02g
  • Tuky:

    110,63g
  • Vláknina:

    24,75g

Aktivita pro spálení: 30 kcal

3

minut jízdy na kole

2

minut běhu

8

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Polévka s cizrnou a mrkví

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat