Prostreno.cz

Ochucený ocet

Recept na ochucený bílý vinný ocet s granátovým jablkem, vhodný do salátů.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 25min

    15min příprava

    10min vaření

  • 184 kJ / 44 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy10g
tuky0g

Ingredience na

  • 3 ks granátových jablek - přezralých
  • 1 l bílého vinného octa
  • 5 lžic medu

Postup přípravy

  1. Z granátových jablek lžíci vyškrábněte jadérka, která dejte do hrnce. Přidejte ocet a med a zahřívejte, až se med rozpustí.
  2. Vše dejte do větší sklenice s uzávěrem a nechte louhovat 2-3 týdny. Přefiltrujte do skleniček a uzavřete.

TIP:

I jedno granátové jablko za týden nám může pomoci regulovat krevní tlak, snížit riziko srdečních chorob, upravit trávení, zlepšit imunitní systém, pročistit krev a předcházet všeobecně civilizačním nemocem. Pravidelným pojídáním může být prevencí proti rakovině - zejména prsu a prostaty.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1,50g
  • Sacharidy:

    97,30g
    • Cukry:

      82,00g
  • Tuky:

    0,30g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 44 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

13

minut uklízení



Podobné recepty

Rychlokvašky

(15 hlasů)
55min
195 kJ

Sterilovaná červená cibule

(13 hlasů)
1h a 5min
654 kJ

Jeřabiny v cukrovém sirupu

(9 hlasů)
1h a 15min
523 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Ochucený ocet

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat