Prostreno.cz

Italská chlebová polévka s rajčaty

Sytá polévka , připravená z celých konzervovaných rajčat a chleba.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 215 kJ / 51 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 5 krajíců světlého chleba
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule - oloupaná , nadrobno nakrájená
  • 2 stroužky česneku - oloupaný , nakrájený
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého , bílého pepře
  • 500 g konzervovaných celých rajčat
  • 2 lžičky cukru
  • Na posypání
  • 6 lžic nakrájené bazalky
  • 150 g tvrdého sýra - nahrubo nastrouhaného

Postup přípravy

  1. Z krajíců chleba odstraňte kůrky a chleba nakrájejte na drobné kostičky.
  2. V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje , přisypte nakrájenou cibuli , česnek a míchejte 1-2 minuty.
  3. Přisypte nakrájený chleba a promíchejte.
  4. Přidejte vývar , konzervovaná rajčata , 2 lžičky cukru a vařte 15 minut. Polévku dochuťte solí a mletým pepřem.
  5. Polévku rozmixujte ponorným mixérem do hladka.
  6. Polévku podávejte posypanou strouhaným sýrem a nakrájenou bazalkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    8,50g
  • Sacharidy:

    149,50g
    • Cukry:

      104,00g
  • Tuky:

    101,23g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 51 kcal

6

minut jízdy na kole

4

minut běhu

15

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Ohodnoťte recept:
Italská chlebová polévka s rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat