Prostreno.cz

Grilovaný chřest

Grilovaný bílý a zelený chřest s bazalkovou omáčkou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 124 kJ / 29 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy5g
tuky1g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Omáčka : Šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Vodu přiveďte k varu , přidejte šalotku , citronovou šťávu a nechte odkryté pomalu vařit, dokud nezůstanou 2 polévkové lžíce tekutiny.
  2. Po lžících přidávejte máslo a intenzivně míchejte metličkou , dochuťte solí a pepřem. Hotovou omáčku přeceďte .
  3. Bazalku nasekejte najemno a vmíchejte ji spolu se sýrem do scezené, horké omáčky .
  4. Odřízněte 1–2 cm spodní části chřestu. Bílý chřest oloupejte .
  5. Chřest vložte do vařící osolené vody a vařte 3-4 minuty. Poté chřest sceďte a vložte ho do studené vody, aby byla zachována pružnost.
  6. Chřest potřete rozpuštěným máslem a grilujte ho na středně předehřátém grilu několik minut, dokud nezezlátne. Chřest během grilování otáčejte.
  7. Chřest uložte na talíř , přidejte na plátky nakrájené ředkvičky a posypte řeřichou . Omáčku podávejte zvlášť.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,70g
  • Sacharidy:

    97,40g
    • Cukry:

      17,24g
  • Tuky:

    38,10g
  • Vláknina:

    34,00g

Aktivita pro spálení: 29 kcal

3

minut jízdy na kole

2

minut běhu

8

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilovaný chřest

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat