Prostreno.cz

Polévka z pečené zeleniny

Sytá letní zeleninová polévka zastoupí i hlavní chod.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 159 kJ / 38 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy2g
tuky3g

Ingredience na

  • K podávání
  • 200 g očištěných hub - nejlépe lesní houby
  • 100 g anglické slaniny - nakrájená na kostičky
  • K přípravě
  • 1 ks menší lilek
  • 1 ks červená paprika
  • 2 ks rajčata
  • 1 ks šalotka - oloupaná , nakrájená na větší kousky
  • 2 stroužky česneku - oloupané ,nakrájené
  • 2 l vody
  • 0.5 lžíce bio sypkého zeleninového vývaru
  • 4 lžíce drobně nasekané petrželky
  • 2 lžíce oleje
  • 1.5 lžíce másla - nejlépe přepuštěné
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Omytý lilek , papriku , rajčata a šalotku uložte na plech , zeleninu pokapejte olejem a dejte do trouby předehřáté na 190 ° C. Pečte 15-20 minut, až bude zelenina měkká .
  2. Červenou papriku dejte do uzavíratelného sáčku a nechte v sáčku vychladnout , poté papriku oloupejte. Mladý lilek loupat nemusíte , ale pokud chcete , můžete ho oloupat . Rajčata oloupejte.
  3. Pečenou zeleninu nakrájejte na malé kousky .
  4. V hrnci na lžíci másla nechte zpěnit nakrájený česnek , přidejte nakrájenou zeleninu , vodu , sypký vývar a vařte 10 minut. Polévku nahrubo rozmixujte , podle chuti osolte a opepřete.
  5. Nakrájenou slaninu nasypte do pánve, přidejte na plátky nakrájené houby a na mírném ohni restujte 10 minut .
  6. Polévku podávejte s houbami se slaninou , posypanou petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    66,23g
  • Sacharidy:

    134,91g
    • Cukry:

      23,14g
  • Tuky:

    222,81g
  • Vláknina:

    34,10g

Aktivita pro spálení: 38 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

11

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z pečené zeleniny

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat