Prostreno.cz

Polévka z pečené zeleniny

Sytá letní zeleninová polévka zastoupí i hlavní chod.

23.07.2023 lentilka
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

365 kJ / 87 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytý lilek , papriku , rajčata a šalotku uložte na plech , zeleninu pokapejte olejem a dejte do trouby předehřáté na 190 ° C. Pečte 15-20 minut, až bude zelenina měkká .
  2. Červenou papriku dejte do uzavíratelného sáčku a nechte v sáčku vychladnout , poté papriku oloupejte. Mladý lilek loupat nemusíte , ale pokud chcete , můžete ho oloupat . Rajčata oloupejte.
  3. Pečenou zeleninu nakrájejte na malé kousky .
  4. V hrnci na lžíci másla nechte zpěnit nakrájený česnek , přidejte nakrájenou zeleninu , vodu , sypký vývar a vařte 10 minut. Polévku nahrubo rozmixujte , podle chuti osolte a opepřete.
  5. Nakrájenou slaninu nasypte do pánve, přidejte na plátky nakrájené houby a na mírném ohni restujte 10 minut .
  6. Polévku podávejte s houbami se slaninou , posypanou petrželkou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    66,23 g
  • Sacharidy:

    133,40 g
    • Cukry:

      23,14 g
  • Tuky:

    223,31 g
  • Vláknina:

    33,00 g

Aktivita pro spálení:

87 kcal
10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

lilek

25 kcal / 100g
B1,3 g
S5 g
T0,3 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

anglická slanina

425,95 kcal / 100g
B40,9 g
S2,1 g
T36,5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z pečené zeleniny

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba