Prostreno.cz

Čatní z rajčat a cibule

Pikantní sladkokyselá dobrota skvělá ke grilované rybě, masu , nebo jako součást chuťovek a obložených chlebů.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 456 kJ / 109 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy12g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1.5 kg nakrájených , oloupaných rajčat
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžičky hořčičných semen
  • 1 ks malá chilli paprička bez semínek - drobně nakrájená
  • 2 ks větší červené cibule - oloupané, nakrájené na plátky
  • 2 stroužky nakrájeného česneku - podle chuti více
  • 1 lžíce čerstvého, nastrouhaného zázvoru
  • 50 g rozinek - volitelné
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 100 ml bílého vinného octa

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte olej ,přisypte hořčičná semínka, oloupanou, nakrájenou cibuli a 3 minuty míchejte.
  2. Přidejte oloupaná, nakrájená rajčata, propláchnuté rozinky ,nakrájený česnek, cukr, ocet, chilli papričku ,zázvor a vařte odkryté 20 minut .
  3. Horkou směs dejte do skleniček a uzavřete je víčky. Pokud chcete uchovat čatní delší dobu , sterilujte ho 15 minut .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,00g
  • Sacharidy:

    165,50g
    • Cukry:

      115,00g
  • Tuky:

    142,75g
  • Vláknina:

    16,00g

Aktivita pro spálení: 109 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Čatní z rajčat a cibule

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat