Prostreno.cz

Karbanátky s rýží a mletým masem

Karbanátky z vařené rýže a mletého hovězího masa .

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 1h a 35min

    35min příprava

    60min vaření

  • 1145 kJ / 273 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy10g
tuky20g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 3 lžíce oleje
  • 1 ks středně velká cibule - oloupaná , nakrájená nadrobno
  • 0.45 hrnku vařené rýže
  • 0.5 hrnku nasekané petrželky
  • 2 špetky mletého nového koření
  • 2 špetky mletého kmínu
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • Na obalení
  • 3 ks rozšlehaná vejce
  • 1 hrnek hladké mouky
  • Na smažení
  • 100 ml rostlinného oleje

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi , nebo rendlíku rozehřejte olej , přisypte cibuli a nechte ji zesklovatět.
  2. Přidejte mleté hovězí maso a duste na mírném ohni 10 minut. Nechte vychladnout.
  3. Ve velké míse smíchejte vychladlé mleté maso , vařenou rýži , petržel , nové koření , kmín , mletý černý pepř , sůl a vejce. Dobře promíchejte a ze směsi tvarujte karbanátky .
  4. Karbanátky obalte v mouce , poté v rozšlehaných vejcích a hned je vkládejte do pánve s rozehřátým olejem.
  5. Smažte zvolna z obou stran do zlatova. Opečené pokládejte na papírovou utěrku .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    75,70g
  • Sacharidy:

    203,36g
    • Cukry:

      12,40g
  • Tuky:

    250,15g
  • Vláknina:

    39,00g

Aktivita pro spálení: 273 kcal

34

minut jízdy na kole

26

minut běhu

81

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Karbanátky s rýží a mletým masem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat