Prostreno.cz

Rybí karbanátky

Rybí maso ke zdravému jídelníčku patří. Karbanátky skvěle dochutí bylinky .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 5min

    30min příprava

    35min vaření

  • 902 kJ / 215 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy13g
tuky15g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g mraženého rybího filé
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce strouhanky - nebo podle potřeby
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 3 snítky čerstvé majoránky - nasekané
  • 0.5 hrnku nakrájené pažitky
  • 1 ks šalotka
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 ks rozšlehaná vejce
  • Na smažení
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  1. Rybí filé nechte rozmrazit pak ho nahrubo rozmixujte v robotu.
  2. Oloupanou šalotku nakrájejte najemno .
  3. V míse smíchejte filé s vejci , šalotkou , nasekanou majoránkou, pažitkou ,dochuťte pepřem ,solí a citronovou šťávou.
  4. Do směsi přisypte trochu mouky a nakonec zahustěte strouhankou, strouhanky přidejte tolik , aby směs připomínala klasickou směs na karbanátky z masa.
  5. Ze směsi tvarujte vyšší karbanátky a zvolna je osmažte z obou stran na oleji.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,00g
  • Sacharidy:

    301,96g
    • Cukry:

      24,40g
  • Tuky:

    115,30g
  • Vláknina:

    78,00g

Aktivita pro spálení: 215 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

64

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Ohodnoťte recept:
Rybí karbanátky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat