Prostreno.cz

Brioška

Domácí kynuté pečivo nemá konkurenci a přitom se jeho přípravy vůbec nemusíte bát. Recept na briošku je překvapivě snadný.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 3h a 10min

    2h a 40min příprava

    30min vaření

  • 642 kJ / 153 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy30g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 20 g čerstvého droždí
  • 50 g krupicového cukru
  • 100 ml vlažného plnotučného mléka
  • 500 g hladké mouky
  • 4 ks vejce velikosti „M“
  • 175 g studeného másla - nakrájené na kostičky
  • 1 lžíce hrubé mouky - na vysypání formy
  • 1 špetka soli
  • Na potření
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Formu na biskupský chlebíček vymažte máslem a vysypte moukou .
  2. Připravte si kvásek z droždí, 0.5 lžíce cukru , 50 ml vlažného mléka a 50 g mouky , kvásek nechte vzejít na teplém místě.
  3. Ze zbylé mouky, cukru, vajec, zbytku vlažného mléka, vzešlého kvásku, kostiček studeného másla a špetky soli vypracujte hladké těsto – ideálně pomocí robotu. Hotové těsto přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vykynout .
  4. Nakynuté těsto rozdělte na 6 - 8 stejně velkých bochánků, ze kterých vytvarujte kuličky.
  5. Uložte je vedle sebe do máslem vymazané a moukou vysypané formy, kde je nechte ještě 20 – 30 minut kynout.
  6. Troubu předehřejte na 160 ° C .
  7. Před pečením briošku potřete rozpuštěným máslem .
  8. Pečte v předehřáté troubě přibližně 30 minut.
  9. Před vyklopením z formy nechte alespoň 15 minut vychladnout.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    19,60g
  • Sacharidy:

    253,60g
    • Cukry:

      100,60g
  • Tuky:

    165,00g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 153 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Treska s rajčaty

(4 hlasů)

Dušená kuřecí prsa

(3 hlasů)

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Brioška

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat