Prostreno.cz

Kuřecí játra se žampióny

Jednoduchý recept na oběd z kuřecích jater a žampiónů.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 395 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky6g

Ingredience na

  • 250 g žampiónů
  • 2 ks naťové cibulky
  • 150 g cherry rajčat
  • 200 g kuřecích jater
  • 8 lístků čerstvé šalvěje
  • 100 ml 33% smetany
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky bílého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěné žampióny nakrájejte na plátky, cibulku na kolečka, očištěná játra nakrájejte na kostičky, rajčata překrojte na poloviny.
  2. Na pánev s rozehřátým olejem dejte žampióny, cibulku a orestujte. Přidejte rajčata, játra, nakrájenou šalvěj a posypte pepřem. Restujte 5 minut. Podlijte smetanou a za stálého míchání poduste 10 minut nebo až jsou játra měkká. Nakonec osolte a už nevařte. Podávejte s chlebem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí játra se žampióny

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat