Prostreno.cz

Domácí paštika

Není nad domácí paštiku.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 3h a 15min

    35min příprava

    2h a 40min vaření

  • 704 kJ / 168 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy1g
tuky14g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g drůbežích jater
  • 250 g vepřové kýty
  • 250 g vepřového bůčku
  • 100 g cibule
  • 100 g másla
  • 4 ks rozšlehaná vejce
  • 1 špetka soli
  • 2 špetky mletého nového koření
  • 2 špetky mletého muškátového oříšku
  • 50 ml koňaku
  • 80 g vlašských ořechů - hrubě mletých
  • 200 g tenkých plátků anglické slaniny

Postup přípravy

  1. Očištěná drůbeží játra a maso namelte.
  2. Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte ji zesklovatět na másle.
  3. Vychladlou cibuli i s máslem přidejte masu, vmíchejte vejce , koňak , ochuťte solí, mletým novým kořením, muškátovým oříškem a nakonec přidejte vlašské ořechy.
  4. Paštikovou formu vyložte plátky anglické slaniny, naplňte ji masovou směsí ,sklepněte a přikryjte plátky slaniny .
  5. Formu přikryjte alobalem a pečte ve vodní lázni 2−3 hodiny, podle velikosti formy.
  6. Upečenou paštiku nechte vychladnout .
  7. Pokud nemáte formu na paštiku , použijte formu na chlebíček .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    85,73g
  • Sacharidy:

    12,61g
    • Cukry:

      9,76g
  • Tuky:

    168,05g
  • Vláknina:

    1,90g

Aktivita pro spálení: 168 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

50

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Domácí paštika

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat