Prostreno.cz

Jihočeská lepenice

Tradiční jihočeský pokrm, který je ideální na slavnostní večeře. Tato lepenice je plněná uzeným masem a zelím a je skvělým doplňkem k jakémukoli jídlu.

  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 899 kJ / 214 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy28g
tuky8g

Ingredience na

  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 250 g uzeného masa
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 ks vejce
  • 50 g másla

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme se solí a přidáme vodu, vypracujeme těsto a necháme ho odpočívat
  2. Mezitím si na pánvi orestujeme uzené maso nakrájené na malé kousky
  3. Přidáme kysané zelí a chvíli dusíme
  4. Těsto rozdělíme na dvě části a obě vyválíme na placky
  5. Na jednu placku naskládáme maso se zelím a přikryjeme druhou plackou
  6. Okraje zalepíme a potřeme rozšlehaným vejcem
  7. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut

TIP:

Lepenici můžete podávat s bramborovou kaší nebo chlebem.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,50g
  • Sacharidy:

    82,76g
    • Cukry:

      3,00g
  • Tuky:

    111,70g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 214 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí plátky s cibulí

(3 hlasů)
1h a 40min
499 kJ

Pečené houby

(2 hlasů)
40min
510 kJ

Kuřecí maso ve smetanové omáčce

(3 hlasů)
1h a 40min
861 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Sekaná

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jihočeská lepenice

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat