Prostreno.cz

Vepřová pečeně

Vepřová pečeně je klasický český pokrm, který si zamilujete pro jeho jednoduchost a výraznou chuť.

  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 632 kJ / 151 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy2g
tuky9g

Ingredience na

  • 1 kg vepřové pečeně
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžička pepře
  • 4 stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 500 ml vody
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme a osušíme. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů
  2. Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem
  3. Připravíme si nádobu na pečení a maso do ní umístíme
  4. Nakrájíme cibuli na větší kousky a spolu s česnekem přidáme k masu
  5. Podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme 1,5 hodiny na 200 stupňů
  6. Na posledních 15 minut pečení sundáme víko a necháme maso opéct do křupava
  7. Můžeme podávat s bramborovou kaší nebo jinou přílohou

TIP:

Pro ještě šťavnatější maso můžete přidat do pekáče trochu piva.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,00g
  • Sacharidy:

    105,00g
    • Cukry:

      11,20g
  • Tuky:

    117,43g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 151 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová pečeně se zeleným pepřem

(4 hlasů)
1h a 35min
867 kJ

Vepřová pečeně

(4 hlasů)
1h a 35min
779 kJ

Vepřová pečeně se svařeným vínem

(2 hlasů)
1h a 50min
2143 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Ohodnoťte recept:
Vepřová pečeně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat