Prostreno.cz

Krémové dýňové rizoto s šalvějí

Krémové dýňové rizoto s šalvějí je lahodný a krémový pokrm, který kombinuje jemnou chuť dýně s aromatickou šalvějí. Tento recept je ideální pro podzimní a zimní večery, kdy hledáte něco teplého a uklidňujícího.

40min

10min příprava

30min vaření

712 kJ / 170 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Dýni oloupejte, odstraňte semínka a nakrájejte na malé kostičky
  2. V hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Smažte do zlatova
  3. Přidejte dýni a smažte dalších 5 minut
  4. Přidejte rýži a míchejte, dokud není rýže průhledná
  5. Přilijte bílé víno a nechte ho odpařit
  6. Postupně přidávejte zeleninový vývar, vždy po jedné naběračce, a míchejte, dokud se vývar nevsákne. Tento proces opakujte, dokud není rýže měkká (asi 18-20 minut)
  7. Přidejte máslo, nastrouhaný parmezán a nasekané lístky šalvěje. Míchejte, dokud se vše dobře nespojí
  8. Osolte a opepřete dle chuti

TIP:

Pro extra krémovou konzistenci můžete přidat lžíci mascarpone nebo smetany na vaření.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    72,10 g
  • Sacharidy:

    265,70 g
    • Cukry:

      15,64 g
  • Tuky:

    218,86 g
  • Vláknina:

    46,00 g

Aktivita pro spálení:

170 kcal
21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

50

minut uklízení





Podobné recepty

Zapečená dýně

(3 hlasů)
1h a 15min
444 kJ

Pikantní dýňová polévka

(4 hlasů)
55min
383 kJ

Dýně s rýží basmati

(3 hlasů)
1h a 10min
597 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Vegetariánský wrap s cizrnou

20min
(1 hlasů)

Dýňová polévka s chilli

40min
(2 hlasů)

Krémové dýňové rizoto s šalvějí

40min
(1 hlasů)

Halušky s bryndzou

25min
(2 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Krémové dýňové rizoto s šalvějí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba