Prostreno.cz

Dušené hovězí maso s kořenovou zeleninou

Dušené hovězí maso s kořenovou zeleninou je tradiční české jídlo, které kombinuje šťavnaté hovězí maso s bohatou chutí kořenové zeleniny. Tento pokrm je ideální pro chladnější dny, kdy zahřeje a zasytí.

2h a 30min

30min příprava

2h a 0min vaření

620 kJ / 148 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Hovězí maso nakrájejte na větší kostky. Mrkev, petržel a celer očistěte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli do zlatova. Přidejte česnek a krátce orestujte.
  3. Přidejte maso a opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo. Osolte, opepřete a přidejte mletou papriku.
  4. Vmíchejte rajčatový protlak a přidejte nakrájenou zeleninu. Vše zalijte hovězím vývarem.
  5. Přidejte bobkové listy a nové koření. Přikryjte poklicí a nechte dusit na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud maso nezměkne.
  6. Pokud je omáčka příliš řídká, zahustěte ji hladkou moukou rozmíchanou v troše vody
  7. Podávejte s bramborami nebo knedlíky.

TIP:

Pro výraznější chuť můžete přidat trochu červeného vína při dušení masa.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    199,00 g
  • Sacharidy:

    343,01 g
    • Cukry:

      27,09 g
  • Tuky:

    108,89 g
  • Vláknina:

    93,28 g

Aktivita pro spálení:

909 kcal
113

minut jízdy na kole

86

minut běhu

271

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí steak se zeleným chřestem

(1 hlasů)
35min
272 kJ

Hovězí "čína"

25min
655 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušené hovězí maso s kořenovou zeleninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba