Prostreno.cz

Hovězí "čína"

Tento recept na hovězí "čínu" je varianta stir fry na asijský způsob. Je to rychlý a chutný pokrm, který kombinuje šťavnaté hovězí maso s křupavou zeleninou a jemnou rýží. Tento recept je ideální pro rychlý oběd nebo večeři.

25min

10min příprava

15min vaření

605 kJ / 144 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Rýži uvařte podle návodu na obalu
  2. Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky
  3. Červenou papriku nakrájejte na tenké proužky a jarní cibulky na šikmé plátky
  4. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte nakrájený česnek a zázvor. Smažte asi 1 minutu
  5. Přidejte hovězí maso a smažte, dokud není maso propečené (asi 5 minut)
  6. Přidejte červenou papriku a jarní cibulky a smažte další 3-4 minuty
  7. Přidejte sójovou omáčku, sůl a pepř a dobře promíchejte
  8. Podávejte horké s uvařenou rýží

TIP:

Pro extra chuť můžete přidat trochu sezamového oleje a posypat sezamovými semínky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,60 g
  • Sacharidy:

    212,05 g
    • Cukry:

      10,80 g
  • Tuky:

    116,81 g
  • Vláknina:

    32,16 g

Aktivita pro spálení:

144 kcal
18

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení





Podobné recepty

Asijské mleté maso s rýží

(2 hlasů)
40min
2494 kJ

Nudle Hoisin

(3 hlasů)
35min
1020 kJ

Sečuánské kuřecí nudličky

(3 hlasů)
1h a 5min
816 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí "čína"

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba