Prostreno.cz

Salát z melounu cantaloupe s prosciuttem a fetou

Tento osvěžující salát kombinuje sladkost melounu cantaloupe s jemnou slaností prosciutta a krémovou texturou fety. Je ideální pro letní dny a skvěle se hodí jako předkrm nebo lehký oběd.

10min

10min příprava

0min vaření

800 kJ / 191 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Meloun cantaloupe rozkrojte odstraňte semínka a nakrájejte na menší kousky
  2. Prosciutto natrhejte na menší plátky
  3. Feta sýr nakrájejte na kostky
  4. V míse smíchejte meloun, prosciutto a fetu
  5. Přidejte nasekanou čerstvou mátu
  6. V malé misce smíchejte olivový olej s citronovou šťávou, solí a pepřem
  7. Zálivku nalijte na salát a jemně promíchejte
  8. Podávejte ihned

TIP:

Pro extra chuť můžete přidat hrst rukoly nebo polníčku.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,03 g
  • Sacharidy:

    21,22 g
    • Cukry:

      16,24 g
  • Tuky:

    71,33 g
  • Vláknina:

    3,30 g

Aktivita pro spálení:

200 kcal
25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

59

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát z melounu cantaloupe s prosciuttem a fetou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba