Prostreno.cz

Smažený hermelín

Smažený hermelín je oblíbený český pokrm, který se často podává jako předkrm nebo hlavní chod. Tento recept je ideální pro milovníky sýra a je skvělou volbou pro rychlý oběd nebo večeři.

16min

10min příprava

6min vaření

1951 kJ / 466 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Hermelíny vyjměte z obalu a osušte papírovou utěrkou.
  2. V misce rozšlehejte vejce a dochuťte solí a pepřem.
  3. Hermelíny obalte nejprve v hladké mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance. Proces opakujte, aby byly hermelíny dobře obalené a nevytekly.
  4. V hluboké pánvi nebo fritéze rozehřejte olej.
  5. Hermelíny smažte v horkém oleji dozlatova přibližně 2-3 minuty z každé strany.
  6. Po usmažení je nechte okapat na papírové utěrce, aby se odstranil přebytečný olej.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    184,40 g
  • Sacharidy:

    190,94 g
    • Cukry:

      8,35 g
  • Tuky:

    697,62 g
  • Vláknina:

    9,00 g

Aktivita pro spálení:

1932 kcal
241

minut jízdy na kole

184

minut běhu

576

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí řízek

25min
1305 kJ

Vepřový řízek

18min
1469 kJ

Smažený kapr

25min
1018 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Smažený hermelín

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba