Prostreno.cz

Salát s řepou, broskvemi a pekanovými ořechy

Tento osvěžující salát kombinuje krémovou burratu s pečenou řepou sladkými broskvemi a křupavými pekanovými ořechy. Je ideální pro letní dny nebo jako elegantní předkrm na slavnostní večeři.

45min

15min příprava

30min vaření

629 kJ / 150 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 C. Řepu oloupejte nakrájejte na plátky a položte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olivovým olejem a balzamikovým octem osolte a opepřete. Pečte asi 30 minut dokud není řepa měkká
  2. Mezitím nakrájejte broskve na tenké plátky a pekanové ořechy lehce opražte na suché pánvi
  3. Na talíř rozložte směs listové zeleniny přidejte pečenou řepu plátky broskví a opražené pekanové ořechy
  4. Na vrch položte burratu a lehce ji roztrhněte aby se krémová náplň roztekla po salátu
  5. Dochutíme solí a pepřem dle potřeby a podáváme

TIP:

Pro extra chuť můžete přidat pár kapek citronové šťávy nebo medu na závěr.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,21 g
  • Sacharidy:

    69,20 g
    • Cukry:

      44,75 g
  • Tuky:

    115,96 g
  • Vláknina:

    12,90 g

Aktivita pro spálení:

383 kcal
47

minut jízdy na kole

36

minut běhu

114

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát s řepou, broskvemi a pekanovými ořechy

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba