Prostreno.cz

Tradiční jablečný štrúdl

Tradiční jablečný štrúdl je oblíbený dezert, který pochází z Rakouska. Tento lahodný moučník je ideální ke kávě a potěší každého milovníka sladkého. 

1h a 40min

60min příprava

40min vaření

768 kJ / 183 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. V míse smíchejte mouku, vodu, vejce, ocet a sůl. Vypracujte hladké těsto a nechte ho odpočinout 30 minut.
  2. Mezitím oloupejte jablka, odstraňte jádřince a nakrájejte je na tenké plátky. Smíchejte je s cukrem skořicí a rozinkami.
  3. Těsto rozválejte na tenký plát a posypte strouhankou. Na těsto rovnoměrně rozložte jablečnou směs.
  4. Těsto opatrně srolujte do tvaru štrúdlu a přeneste na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Povrch štrúdlu potřete rozpuštěným máslem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut.
  6. Po upečení nechte štrúdl vychladnout a posypte moučkovým cukrem.

TIP:

Pro ještě lepší chuť můžete do jablečné směsi přidat nasekané ořechy.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    81,96 g
  • Sacharidy:

    741,16 g
    • Cukry:

      272,60 g
  • Tuky:

    107,08 g
  • Vláknina:

    37,65 g

Aktivita pro spálení:

523 kcal
65

minut jízdy na kole

49

minut běhu

156

minut uklízení





Podobné recepty

Štrúdl z pivního těsta

(10 hlasů)
1h a 30min
944 kJ

Štrúdl s povidly

(12 hlasů)
1h a 5min
1193 kJ

Slané šátečky z listového těsta

(6 hlasů)
1h a 5min
847 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Tradiční jablečný štrúdl

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba