Prostreno.cz

Sušené švestky pečené v křupavé slanině

Sušené švestky pečené v křupavé slanině jsou skvělým předkrmem nebo chuťovkou, která kombinuje sladkost sušených švestek s výraznou chutí slaniny a aromatického rozmarýnu. Tento recept je ideální pro slavnostní příležitosti a zaručeně potěší vaše hosty.

30min

10min příprava

20min vaření

1446 kJ / 345 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200C
  2. Sušené švestky zabalte do plátků slaniny a zajistěte je pomocí větvičky rozmarýnu
  3. Položte zabalené švestky na plech vyložený pečicím papírem
  4. Pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem
  5. Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut dokud slanina není křupavá
  6. Podávejte teplé jako předkrm

TIP:

Pro extra chuť můžete přidat kousek sýra například kozího do každé švestky před zabalením do slaniny.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    86,30 g
  • Sacharidy:

    133,48 g
    • Cukry:

      82,40 g
  • Tuky:

    90,16 g
  • Vláknina:

    15,90 g

Aktivita pro spálení:

370 kcal
46

minut jízdy na kole

35

minut běhu

110

minut uklízení





Podobné recepty

Králičí stehna se sušenými švestkami

(4 hlasů)
1h a 35min
898 kJ

Švestkový koláč s rumovou glazurou

(6 hlasů)
1h a 30min
1063 kJ

Rychlý letní dezert

(4 hlasů)
60min
1007 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

sušené švestky

240 kcal / 100g
B2 g
S63 g
T0,8 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

anglická slanina

425,95 kcal / 100g
B40,9 g
S2,1 g
T36,5 g

rozmarýn čerstvý

131 kcal / 100g
B3 g
S20 g
T5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Sušené švestky pečené v křupavé slanině

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba