Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Bažant s hroznovým vínem

lanvin
17hlasů
Hodnotit

1h a 20min

20min příprava

60min vaření

493 kJ

energetická hodnota na 100g

260 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:10g tuky6g sacharidy2g bílkoviny

Máte-li chuť na zvěřinu, vyzkoušejte recept na bažanta s hroznovým vínem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 ks bažanta - kuchyňsky upraveného
  • 5 kuliček jalovce - rozdrcených
  • 300 ml bílého vína
  • 250 g bílého hroznového vína
  • 2 kostky šťávy k masu - např. Maggi
  • 2 lžíce hotové instantní jíšky
  • 150 g másla
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 hrst zelené petrželky

Postup přípravy

  • Omytého bažanta zvenku i zevnitř potřete solí, pepřem a jalovcem. Dovnitř vložte zelenou petrželku. V pekáčku rozehřejte máslo a bažanta ze všech stran opečte.
  • Bažanta podlijte vínem, přidejte rozdrobené kostky šťávy k masu a přikryjte. Vložte do trouby a pečte při 200°C asi 35 minut.
  • Po 35 minutách k masu přidejte překrojené kuličky hroznového vína a za občasného přelití šťávou bažanta dopečte doměkka. Nakonec přidejte do šťávy hotovou jíšku.
Tuňákové krokety

Tuňákové krokety

1 hlas
60min 615kJ 130 Kč
Telecí rolády s majoránkou

Telecí rolády s majoránkou

2 hlasy
1h a 25min 1049kJ 320 Kč

Podobné recepty

Kančí v čokoládě podle Itala

Kančí v čokoládě podle Itala

22 hlasů
1h a 15min 704 kJ 247 Kč
Zajíc na sladkokyselo podle Itala

Zajíc na sladkokyselo podle Itala

13 hlasů
1h a 20min 746 kJ 255 Kč
Srnčí řízky s brusinkami

Srnčí řízky s brusinkami

5 hlasů
1h a 30min 389 kJ 300 Kč
Guláš z divočáka

Guláš z divočáka

21 hlasů
1h a 45min 401 kJ 280 Kč
Srnčí medailonky s brusinkami

Srnčí medailonky s brusinkami

11 hlasů
40min 607 kJ 245 Kč

Články nejen o vaření