Prostreno.cz

Bažant s hroznovým vínem

Máte-li chuť na zvěřinu, vyzkoušejte recept na bažanta s hroznovým vínem.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 504 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky10g

Ingredience na

  • 1 ks bažanta - kuchyňsky upraveného
  • 5 kuliček jalovce - rozdrcených
  • 300 ml bílého vína
  • 250 g bílého hroznového vína
  • 2 kostky šťávy k masu - např. Maggi
  • 2 lžíce hotové instantní jíšky
  • 150 g másla
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 hrst zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Omytého bažanta zvenku i zevnitř potřete solí, pepřem a jalovcem. Dovnitř vložte zelenou petrželku. V pekáčku rozehřejte máslo a bažanta ze všech stran opečte.
  2. Bažanta podlijte vínem, přidejte rozdrobené kostky šťávy k masu a přikryjte. Vložte do trouby a pečte při 200°C asi 35 minut.
  3. Po 35 minutách k masu přidejte překrojené kuličky hroznového vína a za občasného přelití šťávou bažanta dopečte doměkka. Nakonec přidejte do šťávy hotovou jíšku.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bažant s hroznovým vínem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat