Prostreno.cz

Vepřový guláš s dýní

Netradičně připravený vepřový guláš.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 30min

    20min příprava

    1h a 10min vaření

  • 757 kJ / 180 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy9g
tuky14g

Ingredience na

  • 800 g vepřového masa na guláš
  • 300 g cibule
  • 2 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě namletého pepře
  • 50 g rozinek
  • 1 ks celé skořice - 5 cm
  • 2 lžíce sušeného tymiánu
  • 150 ml bílého vína
  • 1 špetka chilli
  • 6 lžic řepkového oleje
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 300 g očištěné dýně Hokaido
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce hotové jíšky

Postup přípravy

  1. Omyté maso nakrájejte na kostky a spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí orestujte v hrnci na oleji. Přidejte tymián, sůl, pepř, chilli a restujte ještě 5 minut. K masu přidejte rozinky, skořici, podlijte vínem a vývarem. Přikryjte a duste zvolna 1 hodinu.
  2. Asi 20 minut před koncem dušení přidejte očištěnou, na kostičky nakrájenou dýni a jíšku. Hotový guláš zjemněte zakysanou smetanou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřový guláš s dýní

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat