Prostreno.cz

Polévka z řapíkatého celeru

Polévka plná vitamínů.

Ohodnotit
(27 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 251 kJ / 60 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky3g

Ingredience na

  • 1 ks řapíkatého celeru
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1/2 ks zelené slovenské papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 1,2 l kuřecího vývaru
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. V hrnci na rozehřátém oleji s máslem nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidejte nakrájený celer – malou misku nakrájeného celeru si odložte na dekoraci, nakrájenou papriku a restujte 5 minut. Zalijte vývarem a vařte přibližně 20 minut.
  2. Před koncem vaření přidejte do polévky velmi jemně nakrájený česnek a polévku podle chuti osolte a opepřete. Polévku rozmixujte. Porce polévky před podáváním posypte nakrájeným celerem.

TIP:

Pro velice nízký obsah kalorií a vysoký obsah výživných látek je výbornou dietní zeleninou i skvělou součástí zdravé stravy. Je vynikajícím zdrojem vitamínu C. Jeho specifickou chuť a vůni vytváří éterický olej. Celer řapíkatý posiluje činnost ledvin. Podporuje činnost pohlavních žláz. Je vhodný při artritidě, revmatismu a dně. Taktéž při nervových slabostech, neboť snižuje množství stresových hormonů a tím uklidňuje nervy.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toasty s rajčaty

(23 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(12 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z řapíkatého celeru

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat