Prostreno.cz

Vepřové plátky v hořčicové omáčce

Plátky vepřového masa s hořčicí.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 854 kJ / 204 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy14g
tuky13g

Ingredience na

  • 4 plátky vepřového masa - kýta, krkovice
  • 1 ks cibule
  • 1 ks bobkového listu
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 3 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 250 ml smetany
  • 1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  1. Plátky masa osolte a na rozehřátém oleji po obou stranách opečte. Potom přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, lehce osmahněte, podlijte horkou vodou, přidejte bobkový list, vmíchejte hořčici a duste doměkka.
  2. Během dušení maso podle potřeby podlévejte.
  3. Měkké maso přendejte do nahřáté nádoby. Potom vlijte do omáčky smetanu, ve které jste rozkvedlali hladkou mouku, dobře provařte a podle potřeby dochuťte solí.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky v hořčicové omáčce

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat