Prostreno.cz

Vepřová krkovice na pivu

Hořkost piva a sladkost cibule, jemnost masa a křupavost slaniny – protiklady se přitahují a výsledek je dokonalá harmonie na talíři i na jazyku.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 514 kJ / 122 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky9g

Ingredience na

  • 4 plátky větší krkovice
  • 150-200 g tenkých plátků slaniny - asi 12 plátků
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky kmínu
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 4 ks menší cibule - nakrájené na kolečka
  • 10 stroužků česneku - nakrájených na plátky
  • 500 ml černého piva

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 250 °C. Omyté maso osolte a opepřete.
  2. Do vymazaného pekáčku položte dva plátky krkovičky. Posypte je kmínem, na každý plátek dejte šest plátku slaniny, na slaninu polovinu cibule a česneku. Stejným způsobem poskládejte druhou vrstvu: krkovičku – slaninu – cibuli a česnek. Maso zalijte pivem, přiklopte a pečte asi hodinu a půl.
  3. Posledních pár minut už bez pokličky. Podávejte se smaženými bramborovými kroketami.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová krkovice na pivu

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat