Prostreno.cz

Vepřový paprikáš

Maďarská specialita, která potěší váš žaludek i čich: je děsně dobrá a navíc nádherně voní.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 45min

    10min příprava

    35min vaření

  • 544 kJ / 130 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky10g

Ingredience na

  • 500 g vepřové panenské svíčkové - nakrájené na plátky
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě namletého pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule - nasekané
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 100 g zakysané smetany

Postup přípravy

  1. Maso osolte, opepřete a obalte ho ve lžíci papriky. Na pánvi rozpalte lžíci oleje a maso z obou stran opečte, aby lehce zhnědlo – mělo by to trvat tři až pět minut.
  2. Pak maso vyndejte na talíř, ztlumte oheň, do pánve vlijte zbývající olej a opečte na něm cibuli. Až změkne, vraťte do pánve maso, přidejte zbývající papriku, rajčata, 125 ml vody a přiveďte vše k varu. Vařte asi pět minut, dokud omáčka nezhoustne.
  3. Odstavte z ohně a nakonec vmíchejte zakysanou smetanu. Podávejte s těstovinami, ozdobené petrželkou.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřový paprikáš

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat