Vepřový paprikáš
Maďarská specialita, která potěší váš žaludek i čich: je děsně dobrá a navíc nádherně voní.
-
45min
10min příprava
35min vaření
-
544 kJ / 130 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky10g
Ingredience na
- 500 g
vepřové panenské svíčkové
- nakrájené na plátky
- 2 lžíce
sladké papriky
- 3 špetky
soli
- 3 špetky
čerstvě namletého pepře
- 2 lžíce
olivového oleje
- 1 ks
cibule
- nasekané
- 400 g
konzervovaných rajčat
- 100 g
zakysané smetany
Postup přípravy
- Maso osolte, opepřete a obalte ho ve lžíci papriky. Na pánvi rozpalte lžíci oleje a maso z obou stran opečte, aby lehce zhnědlo – mělo by to trvat tři až pět minut.
- Pak maso vyndejte na talíř, ztlumte oheň, do pánve vlijte zbývající olej a opečte na něm cibuli. Až změkne, vraťte do pánve maso, přidejte zbývající papriku, rajčata, 125 ml vody a přiveďte vše k varu. Vařte asi pět minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Odstavte z ohně a nakonec vmíchejte zakysanou smetanu. Podávejte s těstovinami, ozdobené petrželkou.
TIP:
Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.