Prostreno.cz

Guláš se sušenými houbami

Velmi chutný vepřový guláš s chutí hub! Vydatný oběd s chlebem nebo knedlíkem.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 1h a 20min

    30min příprava

    50min vaření

  • 856 kJ / 204 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy19g
tuky11g

Ingredience na

  • 500 g vepřové plece
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 1 hrst sušených hub
  • 1/2 skleničky smetany
  • 1 kostka hovězího vývaru
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce sádla

Postup přípravy

  1. Houby namočte na 30 minut do teplé vody. Omyté maso nakrájejte na kostky, oloupanou cibuli a mrkev nakrájejte na kousky.
  2. Maso a cibuli orestujte na sádle, přidejte mrkev, koření, houby i s vodou, ve které se máčely, kostku vývaru, zalijte 1/2 l vody a duste přikryté 50 minut.
  3. Nakonec vmíchejte smetanu.
  4. Podávejte s chlebem nebo s knedlíkem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Guláš se sušenými houbami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat