Prostreno.cz

Guláš se sušenými houbami

Velmi chutný vepřový guláš s chutí hub! Vydatný oběd s chlebem nebo knedlíkem.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 1h a 20min

    30min příprava

    50min vaření

  • 876 kJ / 209 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy15g
tuky13g

Ingredience na

  • 500 g vepřové plece
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 1 hrst sušených hub
  • 1/2 skleničky smetany
  • 1 kostka hovězího vývaru
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce sádla

Postup přípravy

  1. Houby namočte na 30 minut do teplé vody. Omyté maso nakrájejte na kostky, oloupanou cibuli a mrkev nakrájejte na kousky.
  2. Maso a cibuli orestujte na sádle, přidejte mrkev, koření, houby i s vodou, ve které se máčely, kostku vývaru, zalijte 1/2 l vody a duste přikryté 50 minut.
  3. Nakonec vmíchejte smetanu.
  4. Podávejte s chlebem nebo s knedlíkem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,46g
  • Sacharidy:

    184,60g
    • Cukry:

      16,20g
  • Tuky:

    167,10g
  • Vláknina:

    69,10g

Aktivita pro spálení: 209 kcal

26

minut jízdy na kole

19

minut běhu

62

minut uklízení



Podobné recepty

Segedínský guláš

(34 hlasů)
60min
651 kJ

Pivní guláš

(12 hlasů)
1h a 45min
418 kJ

Guláš z hovězí oháňky

(20 hlasů)
2h a 35min
265 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Guláš se sušenými houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat