Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Dušený fenykl

lanvin
7hlasů
Hodnotit

45min

15min příprava

30min vaření

519 kJ

energetická hodnota na 100g

55 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky7g sacharidy2g bílkoviny

Zdravý fenykl s pomerančovou kůrou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2 ks fenyklu
  • 2 stroužky česneku
  • 150 ml bílého vína
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky hrubě namletého pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst pomerančové kůry - nakrájené na velmi tenké nudličky

Postup přípravy

  • Očištěný fenykl nakrájejte na čtvrtky.
  • Na oleji orestujte na slabé plátky nakrájený česnek, přidejte fenykl a orestujte ho ze všech stran. Fenykl podlijte vínem, osolte, opepřete a přikryté duste 25-30 minut.
  • V polovině dušení přidejte k fenyklu pomerančovou kůru. Podávejte jako přílohu k pečenému masu.
Květákový salát s jablky

Květákový salát s jablky

60min 260kJ 120 Kč

Podobné recepty

Fenyklový salát

Fenyklový salát

10 hlasů
30min 699 kJ 85 Kč
Salát s fenyklem

Salát s fenyklem

14 hlasů
15min 609 kJ 65 Kč
Salát s čerstvým fenyklem

Salát s čerstvým fenyklem

12 hlasů
15min 426 kJ 56 Kč
Dušený fenykl

Dušený fenykl

11 hlasů
45min 305 kJ 120 Kč

Články nejen o vaření