Prostreno.cz

Dušený fenykl

Zdravý fenykl s pomerančovou kůrou.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 583 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky10g

Ingredience na

  • 2 ks fenyklu
  • 2 stroužky česneku
  • 150 ml bílého vína
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky hrubě namletého pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst pomerančové kůry - nakrájené na velmi tenké nudličky

Postup přípravy

  1. Očištěný fenykl nakrájejte na čtvrtky.
  2. Na oleji orestujte na slabé plátky nakrájený česnek, přidejte fenykl a orestujte ho ze všech stran. Fenykl podlijte vínem, osolte, opepřete a přikryté duste 25-30 minut.
  3. V polovině dušení přidejte k fenyklu pomerančovou kůru. Podávejte jako přílohu k pečenému masu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    19,10g
  • Sacharidy:

    125,00g
    • Cukry:

      10,20g
  • Tuky:

    103,88g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 139 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Fenyklový salát

(10 hlasů)
30min
715 kJ

Salát s fenyklem

(14 hlasů)
15min
598 kJ

Salát s čerstvým fenyklem

(12 hlasů)
15min
398 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dušený fenykl

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat