Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Dušený fenykl

lanvin
7hlasů
Hodnotit

45min

15min příprava

30min vaření

432 kJ

energetická hodnota na 100g

55 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky3g sacharidy1g bílkoviny

Zdravý fenykl s pomerančovou kůrou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2 ks fenyklu
  • 2 stroužky česneku
  • 150 ml bílého vína
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky hrubě namletého pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst pomerančové kůry - nakrájené na velmi tenké nudličky

Postup přípravy

  • Očištěný fenykl nakrájejte na čtvrtky.
  • Na oleji orestujte na slabé plátky nakrájený česnek, přidejte fenykl a orestujte ho ze všech stran. Fenykl podlijte vínem, osolte, opepřete a přikryté duste 25-30 minut.
  • V polovině dušení přidejte k fenyklu pomerančovou kůru. Podávejte jako přílohu k pečenému masu.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Fenyklový salát

Fenyklový salát

10 hlasů
30min 688 kJ 85 Kč
Salát s fenyklem

Salát s fenyklem

14 hlasů
15min 603 kJ 65 Kč
Salát s čerstvým fenyklem

Salát s čerstvým fenyklem

12 hlasů
15min 343 kJ 56 Kč
Dušený fenykl

Dušený fenykl

11 hlasů
45min 273 kJ 120 Kč

Články nejen o vaření