Prostreno.cz

Dušené jelení maso

Kdo má rád zvěřinu, určitě tento recept vyzkouší.

12.03.2012 lanvin
1h a 30min

20min příprava

1h a 10min vaření

464 kJ / 110 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jelení maso nakrájejte na plátky, maso dobře opláchněte a nechte okapat. Na oleji nechte zesklovatět cibulku, přidejte rajčatový protlak a dobře promíchejte přidejte maso, ochuťte solí, mletým pepřem a tymiánem. Duste pod pokličkou při mírné teplotě.
  2. Když se vlastní vývar z masa vyvaří, podlijte trochou vody a červeným vínem a duste.
  3. Mezitím dobře omyjte hříbky a lišky a pokrájejte je na plátky. Je-li už maso měkčí, přidejte houby, bobkový list a petrželku. Do hladka vymíchejte vývar s moukou a přes sítko za stálého míchání přilijte k měkkému masu, dobře povařte, podle potřeby zřeďte trochou červeného vína.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    73,70 g
  • Sacharidy:

    272,50 g
    • Cukry:

      16,20 g
  • Tuky:

    118,85 g
  • Vláknina:

    75,00 g

Aktivita pro spálení:

110 kcal
13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení





Podobné recepty

Kančí v čokoládě podle Itala

(22 hlasů)
1h a 15min
391 kJ

Zajíc na sladkokyselo podle Itala

(15 hlasů)
1h a 20min
918 kJ

Srnčí řízky s brusinkami

(6 hlasů)
1h a 30min
434 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

jelení maso

158 kcal / 100g
B30 g
S0 g
T3 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

Zeleninový vývar

5 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušené jelení maso

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba