Prostreno.cz

Dušené jelení maso

Kdo má rád zvěřinu, určitě tento recept vyzkouší.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 30min

    20min příprava

    1h a 10min vaření

  • 646 kJ / 154 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy14g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Jelení maso nakrájejte na plátky, maso dobře opláchněte a nechte okapat. Na oleji nechte zesklovatět cibulku, přidejte rajčatový protlak a dobře promíchejte přidejte maso, ochuťte solí, mletým pepřem a tymiánem. Duste pod pokličkou při mírné teplotě.
  2. Když se vlastní vývar z masa vyvaří, podlijte trochou vody a červeným vínem a duste.
  3. Mezitím dobře omyjte hříbky a lišky a pokrájejte je na plátky. Je-li už maso měkčí, přidejte houby, bobkový list a petrželku. Do hladka vymíchejte vývar s moukou a přes sítko za stálého míchání přilijte k měkkému masu, dobře povařte, podle potřeby zřeďte trochou červeného vína.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené jelení maso

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat