Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Dušené jelení maso

lanvin
14hlasů
Hodnotit

1h a 30min

20min příprava

1h a 10min vaření

411 kJ

energetická hodnota na 100g

450 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky3g sacharidy7g bílkoviny

Kdo má rád zvěřinu, určitě tento recept vyzkouší.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 600 g jelení steak
  • 150 g cibule
  • 6 lžic oleje
  • 40 g rajského protlaku
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě namletého černého pepře
  • 3 špetky tymiánu
  • 300 ml červeného vína
  • 200 g hříbků
  • 200 g lišek
  • 2 ks bobkový list
  • 3 snítky zelené petrželky
  • 120 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  • Jelení maso nakrájejte na plátky, maso dobře opláchněte a nechte okapat. Na oleji nechte zesklovatět cibulku, přidejte rajčatový protlak a dobře promíchejte přidejte maso, ochuťte solí, mletým pepřem a tymiánem. Duste pod pokličkou při mírné teplotě.
  • Když se vlastní vývar z masa vyvaří, podlijte trochou vody a červeným vínem a duste.
  • Mezitím dobře omyjte hříbky a lišky a pokrájejte je na plátky. Je-li už maso měkčí, přidejte houby, bobkový list a petrželku. Do hladka vymíchejte vývar s moukou a přes sítko za stálého míchání přilijte k měkkému masu, dobře povařte, podle potřeby zřeďte trochou červeného vína.
Salát z jablek a ořechů

Salát z jablek a ořechů

1 hlas
20min 646kJ 65 Kč
Chlebíček s hruškami

Chlebíček s hruškami

4 hlasy
1h a 30min 1027kJ 110 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Kančí v čokoládě podle Itala

Kančí v čokoládě podle Itala

21 hlasů
1h a 15min 704 kJ 247 Kč
Zajíc na sladkokyselo podle Itala

Zajíc na sladkokyselo podle Itala

13 hlasů
1h a 20min 746 kJ 255 Kč
Srnčí řízky s brusinkami

Srnčí řízky s brusinkami

5 hlasů
1h a 30min 389 kJ 300 Kč
Guláš z divočáka

Guláš z divočáka

19 hlasů
1h a 45min 401 kJ 280 Kč
Srnčí medailonky s brusinkami

Srnčí medailonky s brusinkami

11 hlasů
40min 607 kJ 245 Kč
Bažant s hroznovým vínem

Bažant s hroznovým vínem

17 hlasů
1h a 20min 493 kJ 260 Kč

Články nejen o vaření